Veelgestelde vragen over fotoshoots

Waar gaan de fotoshoots door ?
De fotoshoots in studio* gaan door vlakbij station Gent Dampoort. Er kan echter ook op locatie gewerkt worden, meestal is dat Gent en omstreken of aan de (West)kust, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort. Eventueel zijn andere regio's mogelijk (op aanvraag).

*Studio : Ik beschik niet over een professionele studio, maar de voorbeelden van m'n foto's zijn op m'n huidige locatie of op gelijkaardige locaties gemaakt, het is dus het resultaat wat telt. Dit is voor foto's met een witte of zwarte achtergrond.

Wanneer zijn de fotoshoots ?
Fotografie is niet mijn hoofdberoep dus kan ik niet altijd vrijmaken, weekends en feestdagen liggen het meest voor de hand, binnenkort zou ik ook een vaste weekdag vrij houden voor fotoshoots. Indien op voorhand aangevraagd zijn ook andere dagen mogelijk.

Hoe lang duurt een fotoshoot ?
Voor een "eenvoudige" fotoshoot duurt het nemen van de foto's zelf zo'n 45 minuten tot een uurtje. Reken daar nog bij dat er vooraf nog dingen kunnen besproken worden en achteraf wat beelden bekeken en/of geselecteerd worden waardoor je gemakkelijk mag rekenen op anderhalf tot twee uur. Een uitgebreide shoot kan gemakkelijk een stuk langer duren, fotoshoots waarbij slechts 1 pose nodig is voor in een compositie (vb. elfje) kunnen korter zijn.

Is er een visagist aanwezig ? Kan ik m’n haar laten opmaken ?
Momenteel werk ik nog niet samen met visagisten. Veel personen fotografeer ik naturel of brengen zelf make-up aan. Je kunt uiteraard zelf iemand meevragen die je make-up verzorgd.

Wat kost een fotoshoot ?
De prijs kan sterk variëren naargelang wat gewenst is, hoeveel foto's, hoe groot, soort fotoshoot, nabewerkingen,... maar begint vanaf €60 voor een fotoshoot (afdrukken niet inbegrepen) maar met enige afdrukken of een vergroting mag je rekenen vanaf een €80 a €100. Bekijk kostprijzen op de prijzenpagina.

: : Veelgestelde vragen : : Prijzen : :
Fotograaf Maarten Callebert - 9000 Gent - fotograaf@callebert.com